НСОН поднесува иницијатива пред Уставен

Независниот синдикат за образование и наука денес поднесе инициатива пред Уставен суд за проверка на уставноста на Член 3 и Член 99 од Колективниот договор за основно и средно образование, воедно јавно ги повика потписниците на истиот доследно да ја почитуваат формулата за пресметка на Платата наведена во колективните договори.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*