Иницијатива за покачување на платите во образованието

Почитувани колеги, Независниот синдикат за образование и наука започна иницијатива за покачување на платите во образованието. По тој повод бараме од Вас да ни се придружите со цел заеднички да се бориме против самоволието, неправдите и пасивноста, со цел да создадеме моќно тело кое што ќе ја промени досегашната пракса. Во прилог ви ги доставуваме фактите поради кој ја започнавме оваа иницијатива со цел да се применува законски предвидената формула за пресметка на плата во образование за која што сметаме дека двете страни потписници на колективниот договор не ја почитуваат.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*