Платата на просветниот работник, под републичкиот просек!

Споредба на растот на републичкиот просек на плата и почетната плата на просветниот работник.

Како Независен синдикат за образование и наука сметаме дека просветниот работник не заслужува да биде под просечно платен работник, бидејќи истиот е високо образовeн кадар и треба достоинствено да му биде вреднуван трудот односно неговиот труд да биде вреднуван со плата која што е над републичкиот просек на плата

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*