Über alles!

July 23, 2018 Fester 0

Кога државата им одобрила да се кренат над законите со цел да им служат како сервис за да не заплашуваат и уценуваат да не се […]

Интервју за fakulteti.mk

April 25, 2018 Fester 0

Независниот синдикат за образование и наука (НСОН) е формиран од група наставници од основните и од средните училишта како гранков синдикат и е член во […]

Исполнето барањето на НСОН

April 6, 2018 Fester 0

Едно од првичните шест заложби на НСОН е удоволено. Ги повикуваме сите просветните работници да ни се приклучат за заедно да создадеме здрава синдикална клима […]

Интервју со претседателот

April 6, 2018 Fester 0

Вработените во образованието заслужуваат подобри услови за работа и повисоки плати. Дел од училиштата во 21 век сеуште се соочуваат со  недостиг на просторни и […]